Kaydır

Alan Kokulandırma

07-07-2023
Alan Kokulandırma Alan Kokulandırma

Adında da net olarak belli olacağı gibi alana belirli kokuları dağıtarak, misafirlerinizi hoş şekilde karşılamanızı sağlamaktadır. Fakat alan kokulandırma, profesyonel olarak verilmesi gereken bir hizmet midir yada alana her koku sıkılır mı soruları konusunda cevap bulamayabilirsiniz.

Market reyonlarında; lavanta, okyanus kokan oda spreylerini sıkça görürüz. Güzel de kokarlar. Fakat koku, ezbere sıkılacak bir yöntem midir yada kokuların insanlara çağrışımları konusunda bilgi sahibi miyiz?

Alan kokulandırma Ne İşe Yarar?

Kurumsal koku, Geniş alan kokusu, alan kokusu, insanların olduğu alanda ticari / sosyal ilişkilerini düzenlememize yardımcı olan etkenler arasında yer almaktadır. Alanınızı, sizin zevkinize göre değil mağazanızın yada kafenizi ziyaret edecek kitleye göre dizayn etmeniz gerekmektedir. Bu durumu şu şekilde düşünebiliriz; mağaza reyonlarında ayakkabıyı sizin kolay şekilde bulmanız yerine müşterinizin doğru ayakkabıyı bulması için müşteriye göre dizayn etmeniz gibi...

Ülkemiz, Avrupa ülkelerine göre yeniliğe biraz daha kapalı ülkelerden birisidir. Bu sebeple rakiplerinin yaptığı adımları inceleyerek; 3 yıl 5 yıl sonra aynı adımı atmaktadır. Fakat bu yapılan en büyük yanlışlardan birisidir.

Rakiplerinizden bir adım önde olmak istiyorsanız, doğru geniş alan koku firması ile doğru adımlar atmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Blog Kokulandırma

Alan Kokulandırma Yöntemleri

Alan kokulandırma eski nesil ve yeni nesil yöntemler ile kolayca yapılabilir. Fakat eski nesil yöntemler, kokunun kalıcılığı konusunda sizleri yarı yolda bırakabilir. Alanı kokulandırma yöntemlerini ele alacak olursak;

  • Bambu Çubuklu Oda Kokusu : Yeni nesil yöntemlerden birisi olan ve oldukça etkili olan yöntemler arasındadır. Bambu ağacından elde edilen çubuklar yardımı ile alanınızı kokulandırabilirsiniz. Bambu çubuğunun sayısı arttıkça kokunu da yayılma hızı artacaktır. Fakat şişe içerisinde ki koku da hızlıca tükenecektir. Bu sebeple hız ile çubuk sayısı arasındaki orantıyı ayarlamanız gerekmektedir.
  • Oda Spreyi : Oda spreyleri alana anında koku yayar fakat koku kalıcılığı uzun sürmez. Mekanı oda spreyi yerine zaman ayarlı koku cihazı ile kokulandırmak daha etkili ve güzel sonuç almanızı sağlar.
  • Koku Cihazı : Alanınızın büyüklüğü ne olursa olsun, firmanıza özel olarak hazırlanan alan kokulandırma esansları ile kokunun alanda yoğun şekilde kokmasını sağlayabilirsiniz.

Kokunun Mesajı

Alan kokulandırma da Her kokunun bilinç altında kodlanmış bir mesajı bulunmaktadır. Alıcıya doğru mesaj gönderilmezse, oluşacak diyaloglar da gönderilecek mesaja göre farklılık gösterecektir.

Örneğin, geniş alan kokusuna bir örnek verecek olursak bir hastane de insan psikolojisi direkt olarak hastalığa yönelmektedir. Bu hastanenin, hastalar ile dolu olmasından dolayı değil; hastane içerisinde kokan kokunun daha önceden bilinç altında kodlanmış olmasından kaynaklanır.

Alan kokulandırma da Bueno's firmasının ürettiği kokuların verdiği mesajları incelemek için koku çeşitleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Geniş alan kokusu hakkında merak ettiğiniz diğer detaylar için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş: