Firma Profili
Kalite Yönetimi
İnsanlara hizmet vermek, memnun etmek amacıyla çeşitli hizmetler sunmak her işletmenin görevidir. Fakat insanlara dolayı yoldan hizmet vermek yerine doğrudan hizmet vermek daha zordur. Yemek sektörü de bu sektörlerden birisidir. İnsanlar hoş bir akşam yemeği yemek için dolaylı yoldan hizmet alması mantıklı değildir. Ailesiyle, arkadaşlarıyla, eşiyle, sevgilisiyle işletmenizi ziyaret edebilirler. İlk defa mekanınıza gelecek olan insanların; ilk teşhisleri olumlu yönde olmalıdır.
İşletmenizde ağır kokular, yemeğin lezzetini unutturacak hisler yada yemeği çekinerek tüketmek; işletmenize sadece zarar verecektir. Bu sebeple de ilk aşamada insanları etkileyebilmek adına alan kokulandırma hizmetinden yararlanmanız kesinlikle şarttır!
Lokantalarda, restoranlarda, kafelerde kullanılacak kokunun yemek kokularına yakın fakat standart koku olması gerekmektedir. Farklı kokuların birbirine karışması insanın sadece midesini bulandırır. Hafif baharat kokuları, taze meyve sebze kokuları ve özel karışım parfümleri tercih ederek işletmenin kokulandırma hizmetini sağlayabilirsiniz.
Lokantada, restoranda veya benzeri işletmede; güzel bir sunum hazırlamak için çeşitli yöntemlere başvurabiliriz. Restoranın içeriğine göre farklı kokular da alana yayılmaktadır. Her ne kadar titiz olsak da elbette ki farklı kokular birbirine karıştığı zaman alanda negatif ortam oluşacaktır. Bu durumun önüne geçmeniz mümkün gözükmemekle beraber ziyaretçilerinizi rahatsız edecek bir algı oluşabilir.
Kurumunuza özel olarak hazırlayacağımız esans; alana yayılarak ziyaretçilerin rahatsız olmasını engellemekle ile beraber daha rahat bir ambians yaratmaktadır. Yemek hizmeti veren kurumlarda kullanılan koku çeşitleri genellikle iştah açmakta ve insanların daha rahat hissetmesini sağlar. Aynı zamanda açlık hissini uyandırarak sağlıklı yemek koşullarının ortamını yaratmaktadır.
Alana iki farklı şekilde koku dağıtımı mümkündür. Bu alternatifleri sayacak olursak;